Lejla Ćeranić: Mahmutović manipuliše i izvrće činjenice

0
532
blank
Foto: SANA

Infektolog novopazarske bolnice Lejla Ćeranić izjavila je danas da vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović “izvrće činjenice i manipuliše dokumentima” u pokušaju da izbjegne odgovornost za stanje u tom gradu tokom junskog talasa epidemije koronavirusa.

Mahmutović je ranije u medijima pokazao dokument u kom je, po njegovim riječima, Lejla Ćeranić kao tadašnja zamjenica načelnika Infektološkog odjeljenja, potpisom potvrdila da “niko nije umro usled nedostatka kiseonika”, kako tvrdi 37 ljekara specijalista koji treže njegovu smjenu, prenosi radio Sto plus.

“Istine radi, a iza toga stojim i danas, dokument se odnosi samo na moje odjeljenje sa maksimum 60 bolesničkih postelja, računajući i one u hodnicima, trpezarijama i na stolicama, a ne na cijelu bolnicu u kojoj je tada bilo i više od 400 pacijenata”, rekla je Lejla Ćeranić.

blank
Foto: N1

Ocijenila je da Mahmutović “svjesno ignoriše činjenicu da su pacijenti umirali zbog nedostatka kadra i smještajnih kapaciteta, sa ciljem da umanji odgovornost ali i diskredituje trećinu kolega specijalista koji ga smatraju odgovornim za haos u novopazarskoj Opštoj bolnici”.

Radio Sto plus objavio je ranije danas da je Mahmutović do sada podnio 23 privatne tužbe zbog uvreda i povreda časti i ugleda Osnovnom sudu u Novom Pazaru.

Kako je tom mediju rečeno u sudu, Mahmutović u svim parničnim tužbama traži nadoknadu od po 200.000 dinara, odnosno, ukupno 1,6 miliona dinara.

Po nezvaničnim informacijama, Mahmutović je tužio kolege ljekare ali i građane, među kojima i jednog pacijenta, koji su zahtijevali njegovu smjenu, zbog njihovih javnih nastupa, izjava medijima i objava na društvenim mrežama kojima su kako je naveo, povredili njegovu čast i ugled.

Izvor: Beta/Radiostoplus.com