Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović izabran za potpredsjednika Skupštine Crne Gore

0
422
blank

Glasovima 76 prisutnih poslanika, predsjednik Bošnjačke stranke i poslanik Ervin Ibrahimović izabran je za potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

Izbor Ibrahimovića je u skladu sa novim Poslovnikom Skupštine Crne Gore, koji predviđa da parlament ima jednog potpredsjednika iz redova manjinskih stranaka, bez obzira da li se ta partija nalazi u vlasti ili u opoziciji.

Kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke, Ibrahimović je rođen u Rožajama 7. juna 1972. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama. Diplomirao je na Tehnološko- Metalurškom fakultetu, Univerziteta u Prištini. Zvanje magistra stekao je na Metalurško-tehološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

U periodu od 2011-2016. godine bio je konzul u Generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu. Duži niz godina prisutan je na političkoj sceni Crne Gore. Dugogodišnji je član GO Bošnjačke stranke i član Predsjedništva. Predvodio je listu Bošnjačke stranke na parlamentarnim izborima 2016. i 2020. godine. Poslanik je Bošnjačke stranke u dva mandata.

Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran je na IV Kongresu BS, održanom 13. juna 2021. godine u Rožajama.

Izvor: Anadolija