Ljajić: Bolje i novi izbori nego divljanje nacionalista u Skupštini

0
197
blank
Screesnhot: YouTube/KTV Televizija

Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP), Rasim Ljajić, ocijenio je da su incidenti na sjednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, uz guranje i koškanje poslanika, “poraz i parlamentarizma i svake demokratske debate“.

Ljajić je u izjavi za agenciju Beta ocijenio da je u ostrašćenom društvu obesmišljen svaki dijalog, a da bez dijaloga i razgovora društvo klizi ka neminovnoj konfrontaciji.

“Zato je bolje i da idemo na nove izbore, nego da imamo ovakve situacije koje će se ponavljati u najvišem zakonodavnom domu. Uvjeren sam da će građani Srbiji na tim izborima adekvatno vrednovati učinak svake pojedinačne stranke i sankcionisati one koji ovakvim incidentima vode ka nepotrebnoj i štetnoj radikalizaciji našeg društva“, ocijenio je on.

Ljajića je podsjetio da je u Skupštini i do sada bilo incidentnih situacija, ali se “nikada nije desilo da se opozicija na ovakav način odnosi prema predsjedniku države, koji je došao da izlaže ideje vezane za francusko-njemački plan“.

Ljajić je naveo da je opozicija prvo tražila debatu o Kosovu, a da je, kada ju je dobila, “ponudila samo parole kojima tobož brani Kosovo i incidente koje je izazvala u Skupštini“.

“Očigledno je da se parolama Kosovo ne može odbraniti, ali opozicija je uspjela da skrene pažnju i domaće i svetske javnosti scenama iz parlamenta, gdje okružuju, napadaju, psuju, zvižde i vrijeđaju predsjednika države“, kazao je Ljajić.

On je najavio da će SDP Srbije pružiti punu podršku Vučiću u nastavku pregovora sa predstavnicima međunarodne zajednice i institucija u Prištini o predloženom francusko-nemačkom planu.

Izvor: Beta