Ljajić izlazi iz Vlade i posvjećuje se borbi protiv Šešelja i Zukorlića

0
802

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da bez obzira na to da li će biti parlamentarnih izbora ili rekonstrukcije Vlade, on u oba slučaja neće biti više ministar i to je njegova definitivna odluka, prenio je Blic u izdanju od ponedejljka, 3. decembra.

Ljajić je u intervjuu za Blic kazao da misli da se umorio od “operativne dnevne politike”, da se javnost umorila od njega i dodao da je jako dugo u politici.

“Naravno, dodatni razlog je i ova kampanja koju protiv mene vode Zukorlić i Šešelj, a koja je nezabilježena u parlamentu”, rekao je on.

Prema njegovim riječima u Srbiji je laž postala legitimno oružje političke borbe i ocijenio je da “politika više nije takmičenje ni ideja niti koncept, već buvlja pijaca gdje za pare možete bez ikakvih posljedica da napadate političke protivnike”.

“Ali sasvim sigurno posvijetiću se daljem jačanju stranke i da Šešelj i Zukorlić ostanu na marginama, gdje im je i mjesto”, poručio je Ljajić.

On je u intervjuu kazao da o svojoj odluci da u narednoj Vladi ne bude ministar nije obavijestio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ni premijerku Anu Brnabić.

“Davno sam ovo najavio kao mogućnost, a sve što se sada dešava u parlamentu samo je ubrzalo tu odluku. I prošli put sam bio u ozbiljnoj dilemi da li da uđem u Vladu ili ne”, pojasnio je Ljajić.

Svoju odluku Ljajić je objasnio riječima da mora “negde da podvuče crtu i prekine”, te da ne želi da izgubi “čist obraz”.

Ljajić, koji je lider Socijaldemokratske partije Srbije, najavio je da će ta stranka, ako dođe do izbora, biti na listi sa Srpskom naprednom strankom.

“Naravno, sa njima smo bili na listi i sa njima ćemo prvo dalje razgovarati o sljedećim koracima”, kazao je Ljajić.