Ljajić: Opozicija traži izlaznu strategiju

0
169
blank
Foto: SDP Srbije

Rasim Ljajić, lider Socijaldemokratske partije Srbije, kaže da očito da opozicija traži izlaznu strategiju za krizu sa protestima “Srbija protiv nasilja”.

Komentarišući haos u Skupštini Srbije do koga je doveo dio opozicije, Ljajić za portal “Politike” kaže da je ovaj dio opozicije do sada izbjegavao svake razgovore o izborima, insistirajući na ispunjenju zahtjeva sa protesta, kao uslovu svih uslova.

“Sada odjednom se traži samo održavanje izbora. Verovatno iz razloga što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata to spominjao kao realnu mogućnost, ako to opozicija zahtijeva. Oni će sada reci da su dobili ono što su tražili i to predstaviti kao rezultat i uspjeh protesta.

Zanimljivo je da su insistirali na razdvajanju parlamentarnih i lokalnih izbora, a sada traže da se uz parlamentarne održe i beogradski izbori. Kakva je logika da imamo jedne izbore do kraja godine, a samo za četiri mjeseca kasnije imamo lokalne i pokrajinske (vojvođanske) izbore. Zato mi se čini najrealnim da imamo objedinjenje izbore, bilo u decembru ili aprilu”, ističe Rasim Ljajić.

Izvor: Politika.rs