Ljajić otpočeo kampanju za beogradske izbore: Dijeli knjige umjesto upaljača

0
994
blank

Aktivisti Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) poklanjali su građanima knjige u oviru kampanje za beogradske izbore kako bi ukazali na značaj obrazovanja.

U akciji je učestvovao i predsjednik stranke Rasim Ljajić, koji je ovom prilikom izjavio da će se truditi da u ovoj predizbornoj kampanji stranka čiji je on lider bude drugačija od drugih.

Ljajić je u razgovoru sa građanima istakao da će kampanja te partije biti originalna i drugačija i da će se umjesto upaljača dijeliti knjige, a cilj je kako je rekao, da se istakne značaj obrazovanja u ukupnom razvoju društva.

“Mislim da će biti mnogo stranaka, koalicija koje će sprovoditi klasičan vid predizbornih kampanja sa štandovima gdje će dijeliti propagandni materijal. Mi smo htjeli da budemo koliko je to moguće drugačiji od drugih. Bolje da dijelimo knjige nego upaljače”, kazao je Ljajić.

Ljajić je naglasio da će stranka prikupljati knjige od svojih članova, aktivista i simpatizera ali i da će knjige po potrebi i kupovati.

Kampanja Ljajićeve stranke je orijentisana ka penzionerima, ljudima u stanju socijalnih potreba, kao i ka mladim talentima, odličnim učenicima i studentima.

“Imamo tri društvene grupe kojima se obraćamo u ovoj kampanji, to su zapravo naši prioriteti”, istakao je Ljajić.