Ljajić u Tutinu: Otvorit ćemo vrata BNV svima koji žele raditi na jačanju te institucije

0
387
blank
Foto: SDP

Ovo su za nas najvažniji izbori. Želimo da od 13. novembra otvorimo vrata Bošnjačkog nacionalnog vijeća za sve one koji s nama žele da rade na jačanju te institucije. Hoćemo da mijenjamo stvari na bolje. Imamo kadar za to, a znamo i kako, poručio je večeras na skupu SDP u Tutinu osnivač i lider ove stranke Rasim Ljajić.

Velika sala restorana “Wiena”, bila je premala da primi sve one koji su htjeli da čuju osnivača i lidera SDP-a Rasima Ljajića i kandidate za vijećnike sa te liste, prenosi RTV Novi Pazar.

“Ova noć je znak da su i građani Tutina odlučili da krovnu instituciju Bošnjaka Srbije povjere listi SDP, koja za cilj ima jačanje bošnjačkog identiteta i otvaranje Vijeća za sve one koji znaju, mogu i hoće”, istakli su predsjednik OO SDP Tutin Besim Hamzagić i kandidat na listi za BNV dr. Kemal Ćorović.

blank
Foto: SDP

Večeri sevdaha prisustvovao je i predsjednik Grupe građana ”Tutin na prvom mjestu” prof. Bajro Gegić, čija organizacija ima čvrst savez i partnerstvo sa SDP-om i na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće daje punu podršku listi “SDP – Husein Memić”.

U toku zabavnog dijela programa nastupili su Ringo Hamidović, tamburaški sastav “Taslidža”, Esad Memić, Eldin Šabanović i Hor “Isa-Beg”.

blank
Foto: SDP

Izvor: RTV Novi Pazar