Maloljetna Elma Čalaković (17) iz Špiljani ubijena u Njemačkoj

0
2123
blank
Foto: bild.de

Elma Čalaković, 17-godišnjakinja iz njemačkog grada Unkela porijeklom iz Špiljani kod Tutina, za kojom je tragala policija, pronađena je mrtva u izbjegličkom smještaju u kojem se nalaze tražitelji azila i beskućnici u Sankt Augustinu, u blizini Bona.

Ubica je devetnaestogodišnji Brajan S. porijeklom iz Kenije, koji je uhapšen. Tokom potrage su korišćeni psi, ronioci i helikopteri, prenijeli su njemački mediji, a navodno je tijelo ubijene dva dana bilo u jednoj sobi u okviru izbjegličkog smještaja. Ubica je tijelo predao policiji.

blank
Foto: bild.de

Roditelji djevojke prijavili su njen nestanak u petak. Lokalni mediji su prenijeli da je ona porodici rekla da će se sresti sa prijateljicom u Bonu. Međutim, prema policijskim saznanjima ona je, umjesto toga, otišla da vidi osumnjičenog u skloništu.

Uhapšeni 19-godišnjak je kenijskog porijekla, a pored pasoša Njemačke posjeduje i dokumenta svoje zemlje, saopštila je policija. On je tokom ispitivanja priznao da je Elmu ubio poslije rasprave.

blank
Foto: bild.de

“Optuženi priznaje da je izvršio nasilje nad njom. Zbog toga pretpostavljamo da se radi o ubistvu sa predumišljajem”, izjavio je javni tužilac iz Bona Robin Fasbender.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je od 14-te godine imao sukoba sa zakonom i poznat je policiji koja ga je privodila zbog sumnje je širio pornografiju, seksualno zlostavljao dijete, ali i zbog krađa.

blank
Foto: bild.de

Kako se navodi na društvenim mrežama, uhapšeni navodno nije živio u izbjegličkom smještaju, već je navodno išao tamo na proslavu.

Kako nezvanično saznajemo, dženaza-namaz i ukop ubijene Elme obaviće se u četvrtak, 6. decembra.