Maloljetnik iz Tutina tokom nezakonitog lova teško ranio muškarca

0
1135
blank

U Novom Pazaru je danas uhapšen šesnaestogodišnjak iz Tutina zbog sumnje da je u nezakonitom lovu iz nehata ranio muškarca starog 61. godinu.

Osim mladića, uhapšeni su i F.Dž. (44) i Dž.Dž. (21) iz Novog Pazara, dok je protiv još jednog lica (33) iz Tutina već podnijeta krivična prijava, prenosi radio Sto plus.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nezakonit lov.

Uhapšeni mladić, koji je sa ostalim osumnjičenima bio u lovu u okolini Tutina, tereti se da je ispalio hitac iz pištolja i ranio muškarca koji je zadobio teške tjelesne povrede i zbrinut je u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

F.Dž. i Dž.Dž. su, kako se sumnja, sakrili pištolj kojim je muškarac ranjen, pa se sumnjiče i za krivično djelo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Sudija Višeg suda za maloljetnike u Novom Pazaru odredio je šesnaestogodišnjaku pritvor do 30 dana, dok je F.Dž. i Dž.Dž. određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Izvor: Radiostoplus.com