Matica bošnjačka i Sandžak TV dobili ekskluzivno pravo za realizaciju nastave na daljinu na bosanskom

0
793
blank

U Beogradu je danas potpisan sporazum između Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Matice bošnjačke i Sandžak televizije o realizaciji nastave na daljinu za učenike koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku, a prema planovima i programima obrazovnog sistema u Republici Srbiji, javlja SANA.

Ovim sporazumom Ministarstvo prosvjete, Matica bošnjačka i Sandžak televizija uredili su odnose prema kojima cjelokupnu nastavu na bosanskom jeziku organizira i sprovodi Matica bošnjačka sa saradnicima, a ekskluzivno emitira Sandžak televizija, dok će kvalitet nastave i njenu redovnost pratiti ovlašteni predstavnici Ministarstva prosjvete.

blank
Foto: SANA

Sporazumom je definirano da su ova tri činioca jedini nosioci izvođenja nastave na daljinu na bosanskom jeziku u Republici Srbiji do okončanja vanrednog stanja.

Sporazumom je definirano da će Sandžak televizija, posredstvom Ministarstva, uspostaviti saradnju sa Radio-televizijom Srbije (RTS) o preuzimanju dijela opštih predmeta, čime se izlazi u susret đacima i roditeljima iz visinskih predjela koji nemaju signal RTS-a.