MEHO SE SILNO OBRADOVAO: Zukorlićeva “svjetiljka” izgorjela na beogradskim izborima!

0
1049

“Katastrofalan rezultat Zukorlićeve stranke je sramota za cio bošnjački narod”, ocijenio je u izjavi za RTV Novi Pazar visoki funkcioner SDPS-a i predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović, komentarišući izborni rezultat Stranke pravde i pomirenja na beogradskim izborima.

“Ta svjetiljka, kako Muamer Zukorlić kaže za svoju stranku, to je zapravo svijeća koja je jučer izgorjela na beogradskim izborima. Beograđani su prepoznali njegovu prevaru, a vjerujem da će to i građani Sandžaka učiniti na nekim narednim izborima”, rekao je Omerović u fono izjavi za RTV Novi Pazar.

Omerović ističe da rezultat nije sramota.

“Čovjek na političkim izborima može da dobije manje ili više glasova. Međutim, debakl i način na koji ovaj čovjek zloupotrebljava sve ono što ima veze sa bošnjačkim narodom, pa i nacionalnim manjinama ostalih koji žive u Srbiji je za svaku moguću osudu. Čovjek je pokušao da prevari i Beograđane na ovim izborima. Njemu ništa nije sveto. Zukorlić, koliko do jučer čovjek sa časnom funkcijom, sa ahmedijom na glavi, muftija, vjerski vođa svih muslimana u Srbiji, nije mu bilo dovoljno. Skinuo je ahmediju, prebacio se na teren politike i biznisa, napravio jednu političku stranku, a sada je političkim vratolomijama i skandaloznim zloupotrebama pokušao da novo ime stranke nametne za učešće na beogradskim izborima. To što je on uradio, i način na koji je uradio, dovoljno govore i rezultati”, kazao je Omerović.

blank

On je ocijenio da katastrofalni rezultati najbolje odlsikavaju lik i djelo Muamera Zukorlića.

“Iako je imao mnogo više vremenskog prostora, posebno na pojedinim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, od većine učesnika na beogradskim izborima, on je uspeo da dobije 0,17 procenata glasova od izašlih birača. Dakle, nešto više od hiljadu glasova. Da bi građani u Sandžaku znali o kom broju glasova se radi, rećiću da je čak i stranka Rusa, kojih faktički skoro i nema u Srbiji, dobila više nego što je dobila stranka Zukorlić Muamera. Lista ‘Ni jedan od ponuđenih odgovora’ također je dobila više glasova, a o nevažećim listićima da i ne govorim”, kazao je Omerović.

Kako ističe, Zukorlić je skandalozni majstor koji je morao da sakupi više potpisa da bi učestvovao na izborima (3.300) nego što je dobio glasova (1.000).

”Čovjek koji pokušava na svaki mogući način da bude prisutan, ne samo u medijima, nego i na javnoj političkoj sceni, doživeo je nešto što je za mene kao Bošnjaka po rođenju zaista velika sramota. Bruka i naš narod i naciju kojoj pripadamo jer zaista poslije onog što sam jučer doživeo, ja i svaki normalan i racionalan čovjek bi se sakrio u mišiju rupu. Sramota bi me bilo da izađem da pogledam ljudima u lice. Ali ne! Njega ništa nije sramota. I sinoć se pojavljuje, šepuri se na televizijama, kao da je dobio ne 0,17 nego 17 procenata, kao da se ništa nije desilo! Pojavljuje se i ponovo analizira i priča o rezultatima, o tome kao je on nekakva svetiljka u ovom mračnom vremenu, priča o tome kako on ide dalje. Ta svjetiljka, koju on pokušava da predstavlja, to je jedna svijeća koja se jučerašnjim izborima u Beogradu definitivno ugasila, a vjerujem da će i građani Sandžaka i Bošnjaci da prepoznaju ovu prevarantsku politiku kojom se pokušava podmetnuti nekakvo kukavičje jaje”, rekao je Omerović.

blank

On je najavio da će se SDPS ubuduće zalagati za promjenu izbornog zakona.

“Mi više nećemo da gledamo niti da dozvolimo da se od izbora pravi pijaca i cirkus, da neki ljudi mogu svakih dva, tri mjeseca da mijenjaju i nazive političkih stranka i da učestvuju, čas na izborima u Srebrenici, čas na izborima za predsjednika Republike, iako je u tom trenutku bio vjerski vođa, pa onda na parlamentarnim, pa sad na beogradskim izborima. Možda neki izbori koji budu u Žabarima ili u Kosijeriću, ili nekoj manjoj opštini, možda se pojavi kao neka četvrta stranka. Dakle, čovjek pokušava da na sve moguće načine da bude prisutan u medijima. Mislim da je ovo i zaista kraj i dosta je tog marifetluka i prevarantskih folova, poturanja kukavičkih jaja od strane Muamera Zukorlića. To su Beograđani prepoznali. Vjerujem da će u narendom periodu i građani Sandžaka to znati da procene i da ukažu povjerenje onim strankama, koje rade normalno i pokušavaju da upristoje političku scenu Srbije”, zaključio je Omerović.