Memić: Bestidna i arogantna Zukorlićeva izjava o njegovoj navodnoj božanskoj misiji

0
812
blank

Potpredsjednik Sandžačke demokratske partije Husein Memić okarakterisao je bestidnom i arogantnom izjavu Muamera Zukorlića o njegovoj navodnoj božanskoj misji da spase Bošnjake od politike lidera SDA i SDP Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića.

Memić je na današnjoj konferenciji za medije istakao da “Muamer Zukorlić ovakvim arogantnim izjavama, bez imalo stida, zapravo prodaje svoj jezik i vjeru i to prilično dobro naplaćuje”.

“Poslije svega što smo čuli od Zukorlića, svakakvih izjava i nebuloza, ova posljednja nas je, ipak, posebno zaprepastila zbog svoje bestidnosti i aroganstnosti. Čovjek je bez imalo srama izjavio da je na božanskoj misiji spasa Bošnjaka od nekih umišljenih prijetnji. Mi ne znamo ko je na božanskoj misiji, ali znamo da Zukorlića neko jeste poslao na neku misiju. Istina je da Zukorlić godinama unazad prodaje lakovjernim Bošnjacima ovu priču, mada do sada nije to radio ovako otvoreno i agresivno. Ta priča je njegov proizvod, on ne proizvodi ni farmerke ni cipele, on prodaje svoj jezik i vjeru i to je prilično dobro naplatio”, rekao je Memić.

On je istakao da se javnost ponekad zapita “da li taj čovjek (Zukorlić) čuje sebe kada govori”.

“Sa fesom na glavi i otrovom na jeziku zamjera Rasimu što je, kako kaže uglađeni evropejac. Rasim Ljajić jeste priznati evropejac. On ne jaše konje po beogradskom hipodromu, ne udara vreće po beogradskim teretanama, pa tako nema ni potrebe da se dokazuje po Pazaru nikakvim fesovima. Rasim Ljajić, za razliku od Muamera Zukorlića, nije karikatura Bošnjaka”, rekao je Memić.

Memić se osvrnuo i na izjavu dr. Safuadana Plojovića koji je u Beogradu rekao da je u posljednjih 100 godina Sandžak bio opterećen hipotekom prošlosti zbog “zuluma i zla” Osmanlijskog carstva i da zato postoji neka osvetoljubivost prema Bošnjacima.

“Zukorlić hoće u svojoj ‘božanskoj misiji’ spasa da nas posvadi sa svim našim prijateljima, pa tako je jučer poslao svoje poslušnike da napadaju i vrijeđaju Republiku Tursku, kriveći je za, citiram ‘zulum i zlo Osmanlijskog carstva’, i da zato postoji neka osvetoljubivost prema Bošnjacima”. Njihova je stvar šta hoće da vjeruju, i ukoliko misle da je nekakav osmanlijski zulum opravdanje za sve tragedije naše nedavne prošlosti to je njihova stvar. Ne znam, možda je to razlog što hoće da renoviraju našu historiju kao što renoviraju Arap džamiju i prije toga Altun Alem džamiju. To ne možemo da dozvolimo. Naša historija je naš identitet i nije na prodaju po tezgama Beograda”, zakljućio je Memić.