Memić: Ministar ili predsjednik BNV, odlučiću nakon 13. novembra

0
575
blank
Screenshot/RTV Novi Pazar

Husein Memić, ministar u Vladi Srbije i nosilac liste Sandžačke demokratske partije (SDP) na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća(BNV), saopćio je u objavi na društvenim mrežama da će odluku o tome hoće li biti ministar u Vladi Srbije ili predsjednik BNV donijeti nakon izbora koji se održavaju u nedjelju, 13. novembra.

On se istovremeno zahvalio pojedinim medijima koji ga, kako je naveo, “već vide kao pobjednika izbora”.

“Već me pojedini mediji vide kao pobjednika i hvala im na tome. Da li ću biti ministar ili predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća odlučiću nakon 13. novembra, do tada pozivam sve moje Sandžaklije da budu dio jedne velike pobjede”, napisao je Memić na svom Facebok profilu.

blank

Memić je u jučerašnjem video obraćanju Bošnjacima upisanim u poseban birački spisak uputio poruku da je došao vakat da “ispunimo amanet naših djedova”.

“Dobri moji Bošnjaci, došao je vakat da ispunimo amanet naših djedova – dobrijeh Bošnjaka. Da sačuvamo svoju vjeru Islam, naše bošnjačke adete, kulturu, obrazovanje, informisanje i prije svega jezik bosanski. Zato vas pozivam da 13. novembra izađemo i glasamo za listu SDP – Husein Memić”, poručio je Memić.

Na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća u nedjleju, 13. novembra učestvuju liste “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić”, “Stranka pravde i pomirenja – dr. Misala Pramenković”, “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin”, “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” i “Bošnjačka lista – Esad Džudžo”.