Memić podržao Dudića: Odbjegli imami da se vrate u okrilje legitimne Islamske zajednice

0
358
blank
Foto: rtvnp.rs

Ministar turizma i omladine Husein Memić posjetio je danas predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiju Mevlud ef. Dudića.

Muftija Dudić čestitao je Memiću imenovanje na poziciju ministra i zaželio mu uspjeh u vršenju ove funkcije, javlja RTV Novi Pazar.

Ministar Memić izrazio je radost zbog posjete Islamskoj zajednici čiji je legitimitet, prema njegovim riječima, nesporan za sve pripadnike islama u Republici Srbiji i za njega lično.

Kako prenosi RTV Novi Pazar, Memić je podržao poziv muftije Dudića imamima koji su napustili zajednicu da se, u cilju postizanja jedinstva, vrate u okrilje tradicionalne, legalne i legitimne Islamske zajednice.

Također, Memić je istakao spremnost da sa svoje pozicije podrži projekte Islamske zajednice koji se tiču ministarstva na čijem je čelu, posebno naglasivši projekat restauracije Altun alem džamije, kao i Starog hamama.

Muftija Dudić je ukazao da su rijetke osobe kojima se pruži prilika u životu da urade velike stvari za svoj narod, zajednicu, državu i sve građane, pozvavši pritom ministra Memića da iskoristi ovu priliku.

Ministar je predsjedniku Mešihata uputio poziv za uzvratnu posjetu,

Izvor: RTV Novi Pazar