Memić replicirao vijećnicima SDA: Vaš lider je branio prava Bošnjaka tako što je pobjegao u Tursku!

0
460
blank
Ilustracija: Sandzacke/Foto: SANA/Freepik

Ministar turizma i omladine i nosilac liste SDP na izborima za BNV Husein Memić replicirao je danas vijećnicima SDA Sandžaka u Vijeću, koji su tražili da mu mandat bude oduzet, jer je ministar u vladi Republike Srbije.

Memić je oštro reagujući kazao da od njega “nikad nijedan Albanac ili Bošnjak šera vidjeti neće”, dok je lider SDA Ugljanin u vrijeme prebijanja Bošnjaka po Pešteri njihova branio iz Turske, a zatim se na crvenom tepihu Miloševićevog režima vratio u Srbiju.

“Od mene ni jedan Albanac i Bošnjak nisu vidjeli šera. Vaš lider je štitio Bošnjake tako što je otišao u Tursku, ako se sjećate. Pa je od istih tih batinaša dočekan na crvenom tepihu. I nemojte vi meni govoriti da ja treba da se odreknem svog mandata, koji mi je u najvećoj mjeri svojim imenom glaso bošnjački narod. Vi ste Zukorliću oduzeli mandat, sad ste sa njim u koaliciji. Vi umijete da vraćate i da dajete, vi nemate princip. Bilo vam je sve lijepo dok ste bili sa listom ‘Vakat je’. Niste se čuli. Licemjerstvo je sada kad ste sa SPP-om da ovo govorite, to govori koliko ste principijelni.

Ja sam ministar svima. Prošle su devedesete godine i one su samo u Ugljaninovoj glavi. Ne i u našim. Mi želimo da pomirimo narod. Moje ministrovanje ima svrhu i da pokažemo većinskom srpskom narodu da možemo da sarađujemo

Mjesto vijećnika ne daje Sulejman Ugljanin nego narod. Ja sam u istoj mahali u kojoj je i Sulejman Ugljanin, i osvojio sam više glasova nego obje druge stranke zajedno. To su moje komšije i to je moj legitimitet. Kada pičate o legitimitetu pozivajte se na narod, a ne na lidere. Dok vam je bilo lijepo sa listom ‘Vakat je’ pustili smo vas da radite četiri godine i sve je bilo dobro.

Odjednom, u istom danu, kada ste napravili dogovor sa SPP-om sutra vam se oglasio lider vrlo licemjerno, iako su pregovori sa vašim ljudima tekli izuzetno dobro. Ja iskreno vašu politiku ne mogu da razumijem. Mislim da je vrijeme Sulejmana Ugljanina prošlost. Imate vi Enisa Imamovića, imate vi mnogo dobre ljude, ali upamtite šta vam kažem sada: Ovim sporazumom vi idete u političku historiju”, kazao je Memić.

Izvor: Sandzacke.rs