Memić: Veliki protest sa realnim zahtjevima mještana Mura

0
227
blank
Foto: Heli Studio/Facebook/Husein Memić

Mještani novopazarskog naselja Mur blokirali su danas na sat vremena državni put ka Crnoj Gori, na mjestu gdje je prije nekoliko dana stradala petnaestogodišnja djevojka Melisa Zećović.

Mirnim protestom kom je prisustvovalo preko 1.000 Novopazarca zatražena je veća bezbjednost pješaka i djece koja idu u školu tom veoma prometnom dionicom puta.

“Veliki protest sa realnim zahtevima meštana Mura”, ocijenio je u objavi na društvenim mrežama ministar turizma i omledine Husein Memić.

“U utorak ćemo zajedno razgovarat sa novim ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem koji je izrazio želju da pomogne u rješavanju problema mještana Mura kao i svih ostalih kriznih tačaka na magistralnim (državnim) putevima u našem gradu. Prenijećemo sve opravdane zahtjeveve i pozvaćemo na sastanak i mještane Mura”, napisao je Memić.

blank

Građani Novog Pazara zatražili su da nadležni državni organi koji upravljaju tim putem učine nešto kako bi se povećala bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, prenijela je Agencija Anadolija.

Mještani naselja Mur zatražili su hitno postavljanje saobraćajne signalizacije, trotoara, uzdignutih pešačkih prelaza koji bi služili i kao usporivači na deonici puta gde je za manje od godinu dana stradalo šest osoba, ali i postavljanje video nadzora i veće prisustvo saobraćajne policije kako bi se sankcionisali bahati vozači.

Građani su na skupu nosili transparente sa natpisima “Put u smrt”, “Sutra može biti vaše dijete”…