MEŠIHAT RUŠI USAMU? Pobunjenim odbornicima SPP u Sjenici megafon funkcioner Mešihata

0
948
blank
Foto: Facebook

Nekadšnji funkcioner SPP-a, sada visoki funkcioner Islamske zajednce u Srbiji, Admir Muratović, prenio je na svom Facebook nalogu apel grupe “pobunjenih odbornika” ove stranke u Sjenici, navodeći da to čini jer su “obornici pod medijskom blokadom”.

Njegov status prenosimo u cjelini:

“Danas mi se obratila grupa odbornika SPP-a, njih 5 potpisanih i još dvije odbornice koje su im telefonski potvrdile pristanak, a narednih dana će, zbog fizičke sprečenosti, to ućiniti, sa molbom da objavim njihov zahtjev iz razloga što su pod medijskom blokadom.

Pristao sam na to jer se radi o ljudima sa kojima sam vodio kampanju za izbore 2020. godine u Sjenici, koje znam kao časne i odgovorne, kojima je jedini cilj da ono što smo obećali narodu: poštena i narodna vlast bude do kraja ispoštovano.

Kazali su mi da su svih ovih dana očekivali da će vrh Stranke pokrenuti proceduru i ispuniti njihove zahtjeve za vanrednom sjednicom SO Sjenica ali kako kažu ostali su bez jasnog odgovora.

Zato su prinuđeni da odu korak dalje i zatraze da predsjednik SO dr. Rejhan Kurtović podnese ostavke na sve stranačke i funkciju predsjednika SO Sjenica kao i da vrati mandat stranci. Također su zahtjeva da se raskine saradnja sa odbornikom Aldinom Kurtovićem, lično, kao i da se njegov otac Nuradin Kurtović smijeni sa mjesta člana opštinskog vijeća.

Razloga je puno, ali kažu kulminacija je koordinirano ucjenjivanje od strane brace Kurtović od početka obnašanja vlasti.

Jedino što dok je rahmetli muftija bio živ ucjene nisu prolazile. Sada, nažalost, dobijamo odgovor da je tačno da oni ucjenjuju posebno za tendere ali ‘da je bolje da se da i njemu/njima, pošto ih je trojica, nego drugima’, da bi vlast opstala.

Oni smatraju da to nije put koji je trasirao rahmetli Muftija, te da na ovaj način pokazuju, prvi put u historiji sandžačke politike da postoje časni pojedinci koji su spremni da se obračunaju i sa korupcijom u svojim redovima a ne kao sto je do sada bio slučaj, da nastave sa praksom poznatom zadnjih 30 godina.

Oni vjeruju da na ovaj način pomažu i predsjedniku opštine Munibu Mujagiću da se oslobodi onih koji ga od starta ucjenjuju, i koji se bahatoscu ophode prema njemu poput Nuradina Kurtovića, od koga očekuju da se i njegova dva odbornika koliko sutra priključe ovom zahtjevu.

Oni podvlače da ostaju vjerni našem pokretu te da na ovaj način brane i predsjednika stranke Usamu Zukorlića od ucjena, ali podvlače da ga ne mogu odbraniti od njega samog, ali da vjeruju da će biti na strani pravde kao sto je to uvijek bio naš lider rahmetli Muftija Zukorlić.

Sve sto radimo jeste da sačuvamo obraz svoj, obraz našeg osnivača, Stranke i našeg naroda”, napisao je Muratović.