Mihajlović: Gasovod do Tutina u martu 2023. godine

0
321
blank
Foto: Screenshot/TV Kurir

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da očekuje da izgradnja razvodnog gasovoda Aleksandrovac – Novi Pazar – Tutin bude završena u martu sljedeće godine.

Ona je prilikom obilaska radova na Kopaoniku rekla da Ministarstvo redovno prati kako teku radovi i da će to nastaviti da radi.

“Kada smo 28. februara obilazili radove na ovom gasovodu zatekli smo na gradilištu četiri radnika i nijednu mašinu, a danas je na terenu 195 radnika i više od 80 mašina. Tada je bilo zavareno 12 kilometara cevi, za godinu i po dana, a sada je zavareno 60 kilometara, a još 80 kilometara dopremljeno na trasu”, kazala je Mihajlović.

Potpredsjednica Vlade Srbije istakla je i da će gradnja tog gasovoda, pored važnosti za energetsku bezbjednost, doprineti i očuvanju životne sredine.

Da je nezadovoljna dinamikom izvođenja radova Mihajlović je izjavila u Novom Pazaru, tokom predizborne kampanje, kada je najavila da će se poslije izbora preseliti u taj grad kako bi svakodnevno nadgledala radove.

Razvodni gasovod od Aleksandrovca do Tutina dug je 116 kilometara, a procjene govore da će njegovom izgradnjom oko 30.000 domaćinstava biti priključeno na mrežu.

Izvor: Radiostoplus.com