Mihajlović: Rekonstrukcija puta NP-TT kasni jer opština Tutin nije usvojila plan (VIDEO)

0
693
blank
Screenshot

U Skupštini Srbije danas se raspravljalo o infrastrukturnim projektima, a narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović podsjetio na brojna obećanja o rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin istakavši da mjeseci prolaze, a radovi još ne počinju.

Odgovarajući na Fehratovićevo pitanje, ministarka građevinarstva, saobraćaja, infrastrukture Zorana Mihajlović kazala da se sa radovima na ovom putnom pravcu kasni zato što lokalna samouprava u Tutinu nije usvojila plan detaljne regulacije (PDR), što je osnovni preduslov za početak radova.

“Podsetiću sve, sporazum između Srbije i Turske je napravljen 2009.godine i od te godine niko se baš nije bavio ovim putem. To je samo stajalo u sporazumu do 2015. godine kada smo obnovili mnogo toga što smo dogovarali. Pripremljena je dokumentacija, radovi jesu počeli, ali se čekaju dvije jedinice lokane samouprave da usvoje svoje PDR-ove. PDR je usvojio Novi Pazar, ali Tutin nije. Mi to očekujemo do januara. Kako god to bilo, svakako da sada radovi ne mogu da se izvode jer nije građevinska sezona. Očekujemo da se radovi nastave sa početkom građevinske sezone na ovom putu”, kazala je Mihajlović.