Milan Dumanović: Za aferu “Potočari” krivi Hrkalović i Stefanović

0
375
blank

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Milana Dumanovića i Mladena Trbovića u slučaju “Potočari”, prenosi Aljazeera Balkans.

Milan Dumanović, potpredsjednik NPSS, koji je zajedno sa Mladenom Trbovićem bio optužen za odavanje službene tajne za slučaj “Potočari“ potvrdio je za Danas da su pravoznažno oslobođeni posle skoro šest godina.

Policajci iz Srbije bili su optuženi za odavanje službene tajne, nakon što su javno progovorili 2015. godine o tajnom snimanju obilježavanja godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, kada je napadnut tadašnji premijer, a danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Poslije svega potvrdilo se ono što smo govorili od samog početka – da nismo krivi i da se krivci nalaze na drugoj strani, odnosno da su to najviši rukovodioci MUP-a u to vrijeme i konkretno Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović“, ističe za list “Danas” Dumanović.

Kako dodaje, ova presuda predstavlja samo deo jednog postupka gde će „na optuzeničke klupe sesti konačno oni koji su ovu nezakonitu akciju i organizovali i to samo kao početak njihovog sevopšteg kirminalnog delovanja u MUP-u“.

“Ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su bili uz nas, porodicama, prijateljima, braniocima i u vreme hapšenja, nezakonitog pritvora (koji će sada ponovo morati da plate građani Srbije) kao i svega onoga što nam se dešavalo u ovim godinama progona“, navodi Dumanović.

Dumanović i Trbović su svojevremeno za Al Jazeeru progovorili o nelegalnom boravku pripadnika Odjeljenja za opservaciju i dokumentiranje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije na komemoraciji u Potočarima.

Proces protiv njih bio je zatvoren za javnost i trajao je gotovo šest godina.

Tužilaštvo u tom roku, kako je sud utvrdio, nije uspjelo dokazati da su optuženi policajci svojim postupanjem nanijeli štetu MUP-u Srbije.