Milo Đukanović čestitao Koliću na osvojenoj medalji: Bravo Amire!

0
815
blank

Amir Kolić iz Bijelog Polja, osvojio je bronzanu medalju na 38. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, online takmičenju učenika srednjih škola, koje je održano od 6. do 10. septembra.

Na takmičenju je učestvovalo više od 100 učesnika iz 11 zemalja, stalnih članica BMO (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kipar, Grčka, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Moldavija, Rumunija, Srbija, Turska) i sedam gostujućih zemalja (Azerbejdžan, Italija, Kazahstan, Kipar (B tim), Kirgistan, Uzbekistan i Ujedinjeno Kraljevstvo).

Kolić je talentovani matematičar je maturant Ujedinjenih svjetskih koledža u Mostaru, a prve dvije godine srednje škole završio je u bjelopoljskoj Gimnaziji “Miloje Dobrašinović”.

“Veoma sam ispunjen sam ovim priznanjem, jer se takmičim od 7 razreda osnovne. Imam mnogo godina iskustva i nadao sam se dobrom rezultatu, ali ne i bronzanoj medalji. Iako sam četiri godine učestvovao na raznim takmičenjima, domaćim i međunarodnim, ovo mi je prva medalja na internacionalnom takmičenju . Ranije sam i na Balkanskoj a i na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (oko 120 država) osvajao pohvale” , kazao je Amir.

Do odličnog uspjeha i bronzane medalje Amir došao osvojivši 19 od maksimalnih 40 bodova.

Čestitku Amiru Koliću uputio je i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji se oglasio na svom Twitter profilu.

“Čestitam Amiru Koliću na bronzanoj medalji na 38. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola. Bravo Amire!”, napisao je Đukanović u svom tweetu.

Izvor: Radiosarajevo.ba