Momirović: Svečano otvaranje puta Novi Pazar – Tutin u septembru

0
603
blank
Foto: Grad Novi Pazar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je rekonstrukcija magistralnog puta Novi Pazar – Tutin “praktično završena” i da će on svečano biti otvoren u septembru.

On je prilikom obilaska radova na ovoj saobraćajnici ocijenio da je zadovoljan kako je sve urađeno, ocijenivši da “nije strašno” to što je u junu probijen rok za završetak rekonstrukcije, piše Radiostoplus.com.

“Pitanje je zašto ovaj put nije rekonstruisan 40 godina, bio je potpuno propao. To nije kašnjenje, nije bitno hoće li radovi biti završeni 1. ili 15. septembra, preko 90 odsto radova je gotovo, protokolarno je kada ćemo ga otvoriti”, poručio je Momirović.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

Ministar je istakao da se država “ne povlači ni iz jedne investicije u okolnostima kada u Evropi imamo rat” i da se trenutno gradi 10 autoputeva i brzih saobraćajnica.

“Nećemo stati dok ne završimo autoput Požega – Duga Poljana, to će biti najveća promena za Novi Pazar, Arilje, Ivanjicu, Sjenicu, Tutin. Ovo nije politička propaganda, izbori su prošli, želimo da pošaljemo jasan sigran da ovaj kraj zaslužuje investicije i da Novi Pazar i Tutin značajnije integrišemo u ostatak zemlje”, kazao je Momirović.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

On je dodao da je potpisan ugovor, vrijedan 1,6 milijardi dinara, za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Raška i najavio da će radovi krenuti za mjesec dana.

Rekonstrukcija saobraćajnice Novi Pazar – Tutin počela je krajem 2019. godine, a projekat je vrijedan 24 miliona eura finansira se iz kredita Turske.

Izvor: Radiostoplus.com