MUJOVIĆ NAKON SMJENE: Očekujem veću funkciju, biću postavljen za Ugljaninovog zamjenika!

0
981
blank
Foto: Facebook

Dosadašnji predsjednik ogranka SDA Sandžaka u Sjenici Hazbo Mujović smijenjen je jučer sa te funkcije na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Izvršnog odbora SDA Sandžaka u Novom Pazaru.

Kako je saopšteno iz ove partije, na sjednici je konstatovano da je istekao mandat ograncima stranke u Tutinu i Sjenici pa je odlučeno da se imenju povjereništva ogranaka.

Za povjerenika SDA u Tutinu imenovan je Mirfat Tahirović, dipl. ing. građevine, a za povjerenika stranke u Sjenici Kaso Avdović, profesor, čime je Mujović faktički smijenjen sa funkcije predsjednika ogranka u Sjenici.

Kako Sandžačke novine saznaju, ogranci stranke u opštinama duže vremena nisu funkcionisali, a pojedinci su pored funkcija u stranci obnašali i funkcije u lokalnim organima vlasti.

blank
Foto: Facebook

Glavni odbor im je, kako saznajemo, zamjerao da važne odluke lokalnih uprava pokrivaju stranačkim autoritetom i da je došlo do svojevrsne zloupotrebe vlasti i ovlašćenja.

Mujović, koji je bio perjanica koalicionog  sporazuma sa strankom Rasima Ljajića u Sjenici, se dugo opirao stranačkoj odluci o raspuštanju opštinskog odbora i smjeni sa čelne pozicije, nezvanično saznaje naš portal.

Da li su članovi Glavnog odbora procijenili da se Mujović, kako se može sve češće čuti, isuviše zbližio sa Ljajićevom strankom, to je još uvijek samo predmet spekulacija među članovima Glavnog odbora ove stranke.

Mujović je danas u razgovoru za Sandžak TV, kako je prenio portal blizak Zukorliću, kazao da je zapravo smijenjen kako bi dobio značajnije stranačke funkcije.

blank
Foto: Facebook

“Ovo je početak mog značajnijeg stranačkog političkog angažmana. Smijenjen sam da bih dobio veću funkciju. Očekujem da budem imenovan za potpredsjednika SDA Sandžaka ili zamjenika predsjednika SDA Sandžaka. Ugljanin je prezauzet i puno ulaže u rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća, pojavila se praznina koja treba da potpuni.” kazao je Mujović.

Stvari će biti jasnije tek na narednoj sjednici Glavnog odbora SDA Sandžaka kada bi, kako je najavljeno, Mujović trebao biti kooptiran u ovaj stranački organ.

Mujović je danas prisustvovao otvaranju izložbe turskog streličarstva u Novom Pazaru, gdje se, kako je zebilježeno na fotografijama objavljenim na Facebooku, neprestano vrzmao oko predsjednika BNV i SDA Sandžaka, Sulejmana Ugljanina.