Mujović o koaliciji SDA-SDP u Sjenici: Trenutno sarađujemo, ali se nikada nećemo pomiriti

0
1531
blank
Facebook/SDP Sjenica

Predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović istakao je u razgovoru za “Politiku” dobru političku i međunacionalnu stabilnost u ovoj opštini.

Novinar ovog dnevnog lista podsjetio je Mujovića da se grupa odbornika i funkcionera sa liste SPS-a nedavno obratila njemu pa i Vladi Srbije i resornom ministru, zbog plana upisa u srednje škole za narednu godinu prema kome, kako pišu, “đaci srpske nacionalnosti u Republici Srbiji nemaju mogućnost da uče na srpskom jeziku”. Naime, nastava je za gotovo sva zanimanja predviđena na bosanskom.

“Ja sam Bošnjak i u ovoj državi Srbiji uvijek kada su moja prava bila ugrožena ja sam to jasno govorio i protiv toga se borio. Zato ne želim ni da su drugi ugroženi, u konkretnom slučaju svako dijete na našem području mora da ima podjednaka prava. Ovde je zemlja Srbija i ne možemo dozvoliti da djeca srpske nacionalnosti nemaju mogućnost upisa i učenja na svom jeziku. Zato se mora naći model da svi đaci budu ravnopravni”, kaže Mujović.

blank
Facebook/SDP Sjenica

Na novinarsku konstataciju da u Sjenici njegova SDA u koaliciji sa SPS-om ima većinu, ali je ta saradnja proširena, uprkos ranijoj krizi u odnosima posebno u aferi prisluškivanja, i sa SDP-om Rasima Ljajića predsjednik Mujović je žustrije reagovao:

“Nismo se pomirili i nikada se nećemo pomiriti. Ali, trenutno sarađujemo, moramo sarađivati. Mi u SDA imamo drugačiji kodeks ponašanja i u vrijeme najveće krize u odnosima ja se na sve njihove optužbe nisam pravdao, znao sam da je vrijeme i istina na našoj strani”, kategoričan je predsjednik opštine Sjenica.