MUNAFIKLUK BEZ GRANICA: Koga obmanjuju Imamović i SDA Sandžaka?!

0
876
blank

Iako na prvi pogled politički stavovi narodnog poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića, koje rado iznosi na društvenim mrežama, izgledaju pitko i oštroumno, riječ je ustvari o tipičnoj i već viđenoj manifestaciji licemerja zvanične politike stranke kojoj Imamović pripada.

Valja se samo prisjetiti Imamovićeve aktivnosti na zadnjim izborima za predsjednika Srbije, kada je sa svojom hanumom šetao po nekim protestima i dočekivao u Novom Pazaru opozicionog kandidata Sašu Jankovića.

Ostalo je upamćeno i to kako mu je Imamović javno obećavao podršku, a onda je njegova stranka na terenu “izdigla” Jankovića u Tutinu i Sjenici i poharala izbore u korist Vučića, tako da je od svih gradova u Srbiji pobjeda aktuelnog predsjednika bila najubjedljivija upravo tamo gdje SDA ima vlast.

No, samo par nedjelja nakon izbora, lideru SDA Sulejmanu Ugljaninu, pa ni samom Imamoviću, nije smetalo da izađu pred kamere i kažu kako je Srbija fašistička tvorevina, a Vučić fašista.

Imamović, licemjerno obmanujući javnost, sada govori kako bi izlazak na najavljene izbore bio čin davanja legitimiteta Vučićevom režimu, dok upravo njegova stranka u proteklom periodu u pet sandžačkih opština učestvuje u vlasti u koaliciji sa Vučićevim SNS-om i na taj način daje legitimitet tom istom režimu.

Našem portalu ne preostaje ništa drugo, nego da kada počne izborna kampanja i kada SDA Sandžaka krene sa prikupljanjem potpisa podrške za listu, da podsjetimo i Imamovića i sandžačku javnost da učešće te liste na izborima, prema ovoj Imamovićevoj ocjeni, daje legitimitet Vučiću i njegovom režimu.

Izvor: Sandzacke.rs