Muratović (IZuS): Rejhan Kurtović traži obračun SPP sa muftijom Dudićem

0
1105
blank
Ilustracija: sandzacke.rs

Visoki funkcioner Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) Admir Muratović na svom Facebook nalogu oštro je kritikovao svog stranačkog kolegu i predsjednika SO Sjenica Rejhana Kurtovića, iznijevši na njegov račun niz teških optužbi.

Muratović je ocijenio da je Kurtović napustio program Stranke pravde i pomirenja, da radi protiv principa koje je ustanovio njen osnivač rahmetli Muamer Zukorlić, te da javno poziva na obračun sa vrhom Islamske zajednice na čelu sa muftijom Dudićem. Muratović je Kurtovića pozvao da odstupi sa pozicije predsjednika SO Sjenica i vrati mandat odbornika SPP-u.

Muratovićev Facebook status prenosimo u cjelini:

“U svojstvu nekog ko je učestvovao aktivno u kampanji za lokalne izbore i ko je građanima Sjenice predstavljao program SPP uz saglasnost rahmetli Muftije svjedocim i nedvosmisleno tvrdim da je Rejhan Kurtović napustio program Stranke i da radi protiv principa koje je ustanovio osnivač Stranke.

Posebno njegovo djelovanje nakon preseljenja našeg lidera potvrđuje sve što tvrdim.

Prije 20 dana pred više svjedoka na Internacionalnom univerzitetu optuživao je najviše predstavnike IZ za nezakanito postupanje na Univerzitetu i to u periodu kada je predsjednik Univerziteta bio rahmetli Muftija, te da se ništa na IUNP, koji je dobio akreditaciju, nije radilo zakonito.

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva SPP trazio je od stranke da uđe u otvoreni obračun sa IZ i njenim liderom muftijom Dudićem.

Ove stvari su probale da se riješe na ‘tiši’ način ali očigledno je sa postoje snage unutar stranke koje ga, iz nekog razloga, štite.

Pozivajući se na ličnu obavezu prema građanima Sjenice koje sam pozivao da glasaju za SPP pozivam Rejhana Kurtovića da odstupi sa pozicije predsjednika SO Sjenica i vrati mandat odbornika, a SPP-u ako takav odgovora neka ga zadrže u svojim redovima, ali moraju biti svjesni svih implikacija takve odluke”, napisao je Muratović, dodavši na kraju da je bio koordinator za lokalne izbore u Sjenici 2020. godine.

blank

Izvor: Sandzacke.rs