Muratović nudi savez i saradnju SDA Sandžaka: “Hajde da završimo jedan veliki posao”

0
795
blank
Foto: SDA Sandžaka

Službenik Islamske zajednici u Srbiji i jedan od inicijatora formiranja liste ”Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane”, Admir Muratović, pozvao je SDA Sandžaka na savez i saradnju na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

On je u objavi na Facebooku podsjetio na svoj govor na protestnom skupu “Pravda za Sandžak”, koji je održan 17. januara 2016. godine u centru Novog Pazara.

“Kada sam trebao doći i održati ovaj govor, priznajem nije mi bilo svejedno. Napisao sam ga i podijelio sadržaj sa rahmetli Muftijom. Kazao sam ja ne mogu da ‘prelomim preko jezika ovo braćo’. Odgovorio mi je ‘možeš i hoćeš’, oni su naša braća. Kao i uvijek kad sam poslušao ispalo je kako treba”, napisao je Muratović, a onda dodao:

“Braćo i sestre iz SDA, ništa nije slučajno, pa ni ovaj moj govor na skupu ‘Pravda za Sandžak’ prije 5 godina. Pravdom kroz pomirenje do Saveza za Sandžak.

Pozivam Vas da nam date podršku, da pomognemo da se Islamska zajednica ujedini, a na ostalim izborima glasajte za svoju stranku. Hajde da završimo jedan veliki posao zbog budućnosti naše djece, zbog duga prema našim djedovima”.

“Braćo i sestre iz SDA, dajem Vam riječ da ćete biti ponosni na sebe”, poručio je na kraju Muratović.

Izvor: Sandzacke.rs