MURATOVIĆ OPTUŽIO USAMU: Zabranili mi da pričam o ubistvu Hamidovića, morao sam napustiti politiku

0
1573
blank
Foto: Facebook

Admir Muratović, bivši visoki funkcioner Stranke prave i pomirenja (SPP), a sada visoki službenik Mešihata IZuS, na svom Facebook nalogu iznio je šokantne tvrdnje kako je zbog istrage oko ubistva Edina Hamidovića, aktiviste SPP-a iz Sjenice, morao da napusti politiku i da mu je zabranjeno da iznosi političke stavove.

Pošto je sasvim jasno da je Muratovića iz rukovodstva stranke izopštio novi tim na čelu sa predsjednikom Usamom Zukorlićem, ovo je indirektan napad Muratovića na mladog Zukorlića da je zabranio pominjanje ubistva Hamidovića.

U više navrata Muratović je i ranije pisao o ovoj temi aludirajući svojim objavama da je novo rukovodstvo SPP-a, zbog navodne buduće saradnje sa SDP-om, odustalo od insistiranja na istini o hapšenju ubica Hamidovića, kao i da je sam Ljajić tražio uklanjanje Muratovića iz vrha SPP.

Da li će se po ovim optužbama Muratovića izjasniti Usame Zukorlić i SPP vidjećemo u narednim danima.

Status Muratovića prenosimo u cjelosti bez intervencija i ispravki pravopisnih grešaka:

“Zbog istrage oko ubistva šehida Edina Hamidovica sam bio prinudjen da napustim politiku. Zbog odbijanja da odustanem nazivan ‘političkom mahalušom'…zabranjeno mi je da iznosim politicke stavove…

Danas sam najponosniji insan na planeti. Ispunio sam zadatak koji mi je dao rahmetli muftija i sad konacno mogu da odem na mezar njegov i proucim fatihu.

Hvala i onima koji su me podrzavali u ovoj borbi i onima koji su smetali…zbog njih sam postajao samo uporniji…

Nakon informacije o hapsenju saucesnika, što je uvod u skorije hapsenje ubice i razbijanje kriminalne bande koja je harala Sjenicom preko 30 godina, mogu sa ponosom da porucim Sjenicacima, i onima koji su razumjeli sta sam radio godinu i po, i onima koji nisu…rizikovao sam svoj zivot i zivot svoje porodice, da bi bez straha izlazili na ulice…vi, najbolje znate, kakva je to banda krominalaca!

Ja sada, konačno, mogu da biram svoj put i da ne budem vise na “teretu” onima koji su se morali ogradjivati od mene….

Sretno i meni i Vama… Neka nam je hairli sloboda…uskoro potpuna…insallah!”, napisao je Muratović.

blank

Izvor: Sandzacke.rs