Muratović: Sandžak Press širi dezinformacije, oni su predvodnik fitni

0
544
blank

Admir Muratović, službenik Islamske zajednice u Srbiji i jedan od inicijatora formiranja liste pod nazivom “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane” na izborima za BNV, oglasio se večeras povodom saopćenja Mešihata o ulozi Islamske zajednice u izborima za Vijeće i tumačenja tog saopćenja na sajtu Sandžak Press.

Saopćenje objavljeno na Facebook profilu Admira Muratovića, potpisano od strane Info službe “Saveza za Sandžak i Dobre Bošnjane”, prenosimo u cjelosti:

“Sandžakpress.net širi dezinformacije. Lista ‘Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane’ formirana je sa ciljem kako bi odgovorila na izazove odbrane svih vrijednosti našeg naroda, na čijem vrhu je Islamska zajednica, a koji su ugroženi novom političkom realnošću kojom je Rasim Ljajić i njegova SDP, poznata po neprijateljstvu prema Islamskoj zajednici, osnažena učešćem u vlasti u Sjenici da napravi opasne korake prema destabilizaciji posljednjeg bastiona odbrane naše slobode.

To je Sandžak Press priznao i sinoć kada su napisali da su ‘pojedince iz Saveza’ isključili iz SPP zato što su se protivili približavanju sa onima koji su na najpogrdniji način oslovljavali rahmetli muftiju Muamera Zukorlića.

Osnivači liste pri proceduri predaje kandidature poštuju sve standarde koje trazi IZ za njene uposlenike koji će biti među kandidatima, posebno u dijelu postavljanja imama na listi, sto je strogo zabranjeno odlukom Rijaseta i Mešihata, što pojedine liste nisu poštovale, o čemu Sandžak Press šuti jer je rođak vlasnika na jednoj od lista koje će učestvovati na izborima, kao i član Mešihata.

Sandžak Press je večeras objavio tendecioznu dezinformaciju i drznuo se da iznosi neistine u vezi sa saopćenjem IZ.

Oni koji su spremni da diktiraju Islamskoj zajednici šta treba da stoji u njihovom saopćenju pokazuju namjere da potpuno preuzmu kontrolu nad istom i ponajbolje svjedoče zašto je ‘Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane’ formiran u odsudnom trenutku.

Od Islamske zajednice očekujemo da potvrdi svoje današnje saopćenje u kojem ne stoji ono što tvrdi predvodnik fitni Sandžak Press”, navedeno je u Muratovićevoj objavi na društvenoj mreži Facebook.