MURATOVIĆ SE POVUKAO IZ KAMPANJE: “Neću se više oglašavati, otkazao sam sve TV nastupe”

0
532
blank
Screenshot

Nosilac liste “Za Sandžak i Dobre Bošnjane” Admir Muratović zbog tragičnog slučaja u njegovoj bližoj rodbini obznanio je da se povlači iz kampanje. On se u poruci zahvalio i Islamskoj zajednici, ali i lideru SPP Usami Zukorliću koji je uputio hatarnamu povodom smrti koja se desila u bližoj Muratovićevoj rodbini.

Post prenosimo u cijelosti:

Poštovani Bošnjaci,

Zbog iznenadne situacije kojom smo kao familija odabrani i peškešeni od Gospodara preseljenjem na ahiret naše Zare. Poštujući našu i vjersku i nacionalnu tradiciju od jučer i do kraja kampanje se više neću oglašavati kao kandidat i prvi na listi Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane, već će taj zadatak biti emanet mojih prijatelja i saboraca.

Također, želim da Vas obavijestim da sam otkazao sve TV nastupe koji su bili planirani, jedino ću se još sutra obratiti, jednom video porukom primjerenog sadržaja u odnosu na ovaj izazov.

Moj daidža Mustafa Tatarević je meni više od daidže, više od brata. U ovom trenutku mi dopustite da mi je on i bol naše porodice najpreča. Svakako ćemo se adekvatno postaviti na izbornom danu, a neka Allah da ono što je hair za našu vjeru, naš narod i naš Sandžak.

Još jednom želim u ime cijele naše familije da se zahvalim svima koji na različite načine učestvuju u našoj boli. Imam obavezu da se posebno zahvalim i predsjedniku Mešihata muftiji Mevlud ef. Dudiću, koji je uputio hatarnamu daidži iz Abu Dabija, kao i delegaciji na čelu sa njegovim zamjenikom Rešadom Plojovićem koja je dosla na hatar.

Također, zahvalnost naše familije, daidže Mustafe i njegove porodice je i predsjedniku SPP-a, gospodinu Usami Zukorliću za hatarnamu koju je uputio.

Molim Gospodara da ih sviju obilato nagradi i da im se dobrom vrati.