Muratović: Zahtjev “Kijamet 2” koalicije za smjenom Biševca isključivo dnevno-političke prirode

0
242
blank

Zamjenik predsjednika IO Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS) Admir Muratović ocijenio je na svom Facebook nalogu da zahtjev opozicionih SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja u za smjenom gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca ima isključivo dnevno-politički karakter.

Ipak ste Vi prirodna koalicija, samo Vam se neće dopustiti da obmanjujete građane i ne kažete da je razlog Vašeg zahtjeva isključivo dnevno-političke prirode, poručio je Muratović novom političkom savezu u Sandžaku, dodavši da je on već u narodu dobio ime “Kijamet 2”. 

“Ja sam posljednji od kojeg bi Nihat Bisevac trebao da očekuje bilo kakvu zaštitu. Ono što sam imao rekao sam o njemu na početku ovog njegovog sadašnjeg mandata, na tom važnom mjestu. No, ne mogu a da ne primjetim, kako ‘potpisnici’ zahtjeva, na krilima novog saveza kojeg već u narodu zovu ‘Kijamet 2’, ili ‘vec viđeno’, imaju problem sa etikom. Kako je moguće da u Novom Pazaru, s pravom ako gledamo učinak gradonačelnika, traže smjenu Nihata Biševca, a u Tutinu bi na vlast sa SDA, koju su do jučer, opet s pravom, optuživali da je uništila ovu opštinu, gdje je također, nažalost, u poplavama u decembru, poginulo jedno dijete”, napisao je Muratović.

On je zamjerio SPP-u da pokušava smijeniti gradonačelnika Biševca sa protagonistima “albanizacije”, iako, kako navodi, ta stranka nema još nikakav stav o toj temi.

“Najavljuju da će se obratiti predsjedniku države za pomoć u smjeni Nihata Bisevca, a smenjuju ga sa protagonistima ‘albanizacije’ o kojoj SPP nema još nikakav stav (doduše nema ni Nihat Bisevac), i ja bih sada trebao da budem toliko naivan (kao oni koji ne znaju kakva je uloga SDA u tom projektu) da pomislim da se prekompozicija vlasti slučajno dešava baš u ovom trenutku!

Traže pomoć od premijerke, a niti jednom rečenicom nisu kazali da, i u decembru i sada, prvi koji su pritekli da pruže pomoć bili su pripadnici vojske i policije (govorim o onima koji su realno kadri pomoći – narod je svakako pokazao pravo lice heroja), te da su i ministar policije dvaput, kao i ministar vojni boravili licno na licu mjesta kako bi koordinirali aktivnosti iz svoje nadležnosti”, kazao je Muratović.

Izvor: Sandzacke.rs