Na listi SNS samo dva Ljajićeva kandidata iz Sandžaka

0
1102
blank

Poznat je poredak na listi za parlamentarne izbore “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” na kojoj se nalazi i deset kandidata za poslanike Ljajićeve Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), i to u prih 120 njih 7, od kojih su samo 2 iz Sandžaka.

Zapravo istina je da je samo jedan kandidat iz Sandžaka – Muamer Bačevac, obzirom da Jasmin Hodžić koji se vodi da je iz Priboja, već godinama živi u Beogradu.

Na SNS-ovoj listi kandidata ispred SDPS-a su: Tatjana Matić (31) iz Beograda, Muamer Bačevac (45) iz Novog Pazara, Jasmina Karanac (57) iz Beograda, Branimir Jovanović (61) iz Kraljeva, Sanja Jeftić Branković (74) iz Niša, Jasmin Hodžić (87) iz Priboja, Dejana Vasić (118) iz Novog Sada, Edis Durgutović (238) iz Kragujevca, Danijela Mirjanović (240) iz Beograda i Rajka Vujović (242) iz Novog Sada.

Prvih sedam kandidata SDPS-a na ovom spisku, koji se nalaze u prvih 120 na listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” imaju neke šanse da uđu u republički parlament. Ostalih troje nemaju skoro nikave šanse, jer su loše ranfgirani na listi, pa je realno očekivati da će SDPS u narednom sazivu Skupštine Srbije imati šest poslanika od nekadašnjih deset.

Očito je da iz ciklusa u ciklus Ljajić dobija sve manje poslanika na listi SNS. Ove godine od njih 7 koji su u prvih 120, tek dvoje su Bošnjaci.

Obzirom da su im na listi SNS zagarantovani poslanički mandati, sasvim je sve jedno da li će u Sandžaku dobiti jedan ili 100.000 glasova, jer to neće bitno uticati na njihov izbor.

Stoga bi racionalan potez u Sandžaku bio da se podrže one liste koje budu prijavljene kao manjinske.

Izvor: Sandzacke.rs