Načelnik Ljajić: Rasvijetljena sva teža krivična djela, stanje bezbjednosti povoljno

0
218
blank
Screenshot/YouTube/SANA

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljajić ocijenio je danas da je u prethodnih godinu dana ostvareno povoljno stanje bezbjednosti na teritoriji grada, očuvan stabilan javni red i mir, i da su rasvijetljena sva teža krivična djela.

On je na svečanosti povodom Dana policije rekao da je u prethodnom periodu “efikasnim radom policijskih službenika rasvijetljeno preko 70 odsto krivičnih djela, među kojima su sva teža krivična djela ubistva i razbojništva”.

“Svakodnevnim angažovanjem policijskih službenika na suzbijanju proizvodnje i trgovine narkoticima realizovane su 393 zaplene, a oduzeto je više od 330 kilograma opojnih droga. Na poslovima suzbijanja krijumčarenja akcizne robe, zaplenjeno je više od 145.500 paklica raznih cigareta, oko 350 kilograma rezanog duvana i razne druge robe čija je procenjena vrijednost preko 66 miliona dinara”, rekao je Ljajić.

Dodao je da je otkriveno više od 28 hiljada saobraćajnih prekršaja, da su iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključena 523 vozača, kao i 88 vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ljajić je naveo da je na našim putevima tokom prošle godine poginulo pet osoba, a da je ove godine situacija povoljnija jer u prvih pet mjeseci nije bilo poginulih.

Kazao je i da je Odsjek za upravne poslove Policijske uprave u prošloj godini primio i realizovao preko 150 hiljada zahtjeva građana.

Ljajić je istakao da su pripadnici Odjeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru imali 550 intervencija , te da se na ulicama Novog Pazara, Sjenice i Tutina mogu vidjeti policajci pozornici koji će svojim prisustvom doprineti da policija bude dostupna svim građanima u rešavanju njihovih problema.

On je dodao da je u toku izgradnja novog objekta Policijske stanice u Sjenici, adaptacija šalter sale Policijske stanice u Tutinu, a nastavljaju se i radovi na nadogradnji i rekonstrukciji postojeće zgrade, i izgradnje novog objekta Policijske uprave u Novom Pazaru.

Predstavnici Policijske uprave u Novom Pazaru ranije danas su položili cvijeće na spomen ploču policajcima koji su izgubili živote obavljajući svoj posao.

Izvor: Radiostoplus.com