“Nagrada za rad, trud, rezultat i žrtvovanje”: Adnan Šehović isključen iz SDA Sandžaka

0
475
blank

Odlukom Suda časti bivši načelnik Opštinske uprave Tutina i donedavno visoki funkcioner SDA Sandžaka, Adnan Šehović, isključen je iz članstva te stranke.

U obrazloženju odluke o isključenju iz SDA Sandžaka navodi se da Šehović navodno nije poštovao disciplinsku mjeru suspenzije koja mu je izrečena oktobra 2022. godine, prema kojoj nije imao više pravo da obnaša funkcije u stranci, da bude član Nadzornog odbora kao ni funkcioner u lokalnoj samoupravi Tutina.

“S obzirom da Adnan Šehović nije otklonio uzroke koji su doveli do ove mjere i nastavio sa djelovanjem suprotno Statutu Stranke, donijeta je disciplinska mjera isključenja iz Stranke i prije isteka mjere suspenzije”, navodi se u odluci Suda časti SDA Sandžaka.

Krajnjem činu izopštavanja Šehovića iz SDA Sandžaka prethodila je smjena sa funkcije predsjednika Nadzornog odbora stranke, a prethodno i sa mjesta načelnika Opštinske uprave u Tutinu.

Odluku SDA Sandžaka o isključenju iz stranke Šehović je kratko prokomentarisao na svom Facebook nalogu.

“Nagrada za srčanost, emotivnost, trud, rad, rezultat i veliko žrtvovanje za ovu stranku, od svog punoljetsva. Nakon prestanka radnog odnosa, dočekah i isključenje iz stranke”, napisao je Šehović.

Izvor: Sandzacke.rs