Nakon Krivokapića, razriješen i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić

0
729
blank
Foto: N1

Skupština Crne Gore razriješila je Aleksu Bečića sa funkcije predsjednika parlamenta, javljaju crnogorski mediji.

Za njegovo razrješenje glasalo je 43 poslanika, dok je protiv bilo 36.

Zahtjev za smjenu Bečića su 21. januara podnijele opozicione stranke. Inicijativu je potpisalo 38 poslanika Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrate Crne Gore, Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije Jednoglasno.

Predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić rekao je da je ponosan što je održao riječ da će poštovati poslovnik i da će služiti isključivo narodu i državi Crnoj Gori.

Nije mu sporno, kaže Bečić, što je inicijativa za njegovo razrešenja došla od opozicije.

“Ja sam neko ko je bio dugogodišnji opozicionar. Znam šta je značilo i kako je bilo biti opozicionar u Crnoj Gori u teškim vremenima. Osjetio sam šta znači politički revanšizam. Zato kada sam došao na ovu funkciju želio sam da pokažem svojim primjerom, prema zaposlenima u ovom visokom domu, da je prošlo to vrijeme.

Zato sam ponosan što niko za godinu i po dana nije dobio otkaz, niko nije pitan koje je vjere ili nacije. Kao javni funkcioner prošao sam mnogo toga. Vode se krivični postupci da sam praćen, fabrikovane su mi afere, vodio sam dugogodišnje sudske sporove i na kraju pobjeđivao. Tako da od bivšeg režima i opozcije ne očekujem da navija za moje rarješenje”, rekao je Bečić u završnoj riječi.