Naser Orić podržao Erdogana: On je lider svih muslimana

0
1429
blank

Komandant odbrane Srebrenice Naser Orić u izjavi datoj poznatom turskom kolumnisti za pitanja Balkana Ayhanu Demiru otvoreno je podržao turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana uoči današnjih vanrednih predsjedničkih i parlamentarnih izbora.

Upitan za mišljenje o izborima u Turskoj, Orić je kazao kako je to slobodna volja turskog naroda, ali da svakako daje punu podršku predsjedniku Erdoganu i njegovoj stranci AK Parti, te izrazio želju za njegovom pobjedom.

“Njegova pobjeda je u isto vrijeme bosansko-hercegovacka, sirijska i palestinska pobjeda, pobjeda svih muslimana. Podrška gospodinu Erdoganu je bratska dužnost”, kazao je Orić.

Orić je u razgovoru izrazio nadu da će imati priliku da upozna Erdogana.

“Recep Tayyip Erdogan je veliki vizionar. Turska je ponovo postala jedna od važnih sila svijeta, kako u političkom, tako i u ekonomskom smislu. Erdogan je ekonomski vratio zemlju na svjetski kolosijek. Ima viziju”, poručio je Orić.

Govoreći o odnosima Turske i BiH, Orić je govorio o Turskoj kao “velesili koja pomaže”, te izrazio nadu da će i u narednom periodu pomagati i svoj kapital usmjeravati u Bosnu i Hercegovinu.

Rekao je da se glas predsjednika Erdogana čuje u cijelom svijetu, kao o čovjeku koji je pomagao i koji i dalje nastavlja pomagati ne samo Bosnu i Hercegovinu, već i narod Sirije, Palestine i druge ugnjetavane narode.

“Erdogan je pokazao zašto bi on trebao biti lider muslimana, jedini govori o zločinima nad muslimanima u svijetu”, naveo je Orić.

Pozvao je Bošnjake u Turskoj da glasaju za Erdogana.

“Moja puna podrška Erdoganu i preporuka Bošnjacima u Turskoj da glasaju za njega”, rekao je.

Orić je izrazio nadu za produbljivanje veza BiH i Turske, koja je, rekao je, moguća uz međusobnu podršku.

“I to je jedan od razloga zašto bi trebali glasati za Erdogana. Predsjednik Erdogan nas je podržavao i nikada nas nije zaboravio i nadam se da nas neće zaboraviti”, zaključio je Orić.