Nastavlja se urušavanje SDA Sandžaka: Napustili ih čelni ljudi u Priboju, prešli u Tandirov BOSS

0
380
blank
Foto: BOSS

Nakon što je jučer u Domu kulture u Priboju održana izborna skupština Opštinskog odbora Bošnjačko srpskog saveza – BOSS, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ogranka Priboj, oglasio se ogranak SDA Sandžaka u ovoj općini koji je zatražio od, sada već bivšeg odbornika ove stranke u lokalnom parlamentu i novoizabranog predsjednika opštinskog odbora BOSS-a Priboj, Hajra Bećirovića, da vrati odbornički mandat Ugljaninovoj stranci.

“lzborom za predsjednika opštinskog odbora BOOS – Bošnjačko srpski savez u Priboju, Hajro Berćirović ne može nastupati kao odbornik ove stranke, jer je izabran sa liste SDA Sandžaka. U tom smislu pozivamo Hajra Bećirovića da vrati mandat odbornika Stranci demokratske akcije Sandžaka koji mu je povjeren, kao i svim biračima čijom zaslugom je dobio povjerenje da ih zastupa i štiti njihova prava, a ne prava uske interesne grupe”, saopćeno je iz SDA Priboj.

Također, poziv su uputili i Jasminu Hadžoviću, koji je izabran za potpredsjednika opštinskog odbora BOOS-a u Priboju, da podnese ostavku na mjesto člana opštinskog vijeća.

“Pozivamo i Jasmina Hadžovića, koji je izabran za potpredsjednika opštinskog odbora BOOS-a u Priboju, da podnese ostavku na mjesto člana opštinskog vijeća, kako ne bi svojim nesavjesnim i neodgovornim ponašanjem nanosio dalju štetu Stranci demokratske akcije Sandžaka u Priboju”, navodi se u saopćenju SDA Priboj.

U saopćenju se konstatuje da je na posljednjim lokalnim izborima, održanim 21. juna 2020. godine, Hajro Bećirović kao odbornički kandidat na listi SDA Sandžaka izabran za odbornika u Skupštini opštine Priboja, dok je Jasmin Hadžović, također kao kandidat SDA Sandžaka izabran za člana opštinskog vijeća.

Prema informacijama do kojih je došao portal Sandžačke, ovaj transfer bivših kadrova SDA Sandžaka izvršen je posredstvom angažovanja Krsta Janjuševića, čelnika SNS-a u Zlatiborskom okrugu.

Janjušević je odavno u izvanrednim odnosima sa čelnikom Bošnjačko srpskog saveza Samirom Tandirom, koji su po nekim izvorima i poslovne prirode. Pored toga, Janjuševiću je stalo da preko Tandira dijeluje na jedan dio bošnjačkih glasača i da ih veže za sebe i odvoji od Novog Pazara.

Jučer je u Priboju održana izborna skupština Opštinskog odbora Bošnjačko srpskog saveza Priboj, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

Za predsjednika Opštinskog odbora izabran je Hajro Bećirović – dipl. inženjer prehrambene tehnologije. Novi potpredsjednici su Jasmin Hadžović i Salko Trle, dok je za sekretara izabrana Nejra Hulić.

Podsjećamo da je Bećirović od 2008. do 2020. godine bio na čelu odbora SDA Sandžaka u Priboju, kada je na njegovo mjesto imenovan Elvir Begović.

Izvor: Sandzacke.rs