Nema vanrednog zasjedanja Skupštine i smjene gradonačelnika Novog Pazara

0
234
blank
Foto: SANA

Prijedlog opozicionih odbornika SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP), da se hitno sazove vanredna sjednica Skupštine grada, nije prihvaćen.

Oni su zahtjevali da se raspravlja o aktuelnoj situaciji zbog poplava i da novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac podnese ostavku.

U odgovoru iz gradskog parlamenta, koji je potpisao zamjenik predsjednika Albin Šabotić, stoji da je zahtjev neopravdan, jer “razlozi koji su navedeni u zahtevu ne opravdavaju sazivanje sjednice po hitnom postupku“, zato što su prestali razlozi “koji mogu da izazovu štetne posljedice po imovinu i sigurnost građana“.

Navedeno je da su održane konsultacije sa šefovima odborničkih grupa Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske liste (čine skupštinsku većinu), čiji odbornici neće učestvovati na sjednici, ako bude sazvana kako je predložila opozicija.

Šabotić je, u odgovoru, naveo da će se “o ovoj temi raspravljati, na prvoj narednoj sjednici, koja će biti održana u februaru“ i da ako opozicioni odbornici ostanu pri svom zahtjevu “snosiće teret obezbjeđivanja kvoruma“.

Odbornici SDA Sandžaka i SPP su opozicija u novopazarskom gradskom parlamentu.

Zahtjev, predat minulog petka, za sazivanje vanredne sjednice Skupštine grada i ostavku gradonačelnika Biševca, prvi je njihova zajednička aktivnost, od potpisivanja sporazuma, između te dvije partije, o formiranju većine u novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

Nakon predaje pisanog zahtjeva, odbornici su, na stepeništu gradske uprave, održali konferenciju za novinare, na kojoj nisu bila dozvoljena pitanja.

Izvor: Danas.rs