NEPOTIZAM U NOVOM PAZARU: Student stomatologije savjetuje gradonačelnika o ekologiji

0
1162
blank

Ermin Đerlek, sin predsjednika Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsada Đerleka, imenovan je danas na mjesto pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, potvrđeno je radiju Sto plus u lokalnoj samoupravi.

Prema našim saznanjima, Đerlek je student stomatologije, a biće zadužen za oblast zaštite životne sredine.

“Koalicionim sporazumom vladajućih stranaka jedno mjesto pomoćnika gradonačelnika pripada SNP i oni su predložili Ermina Đerleka. On je na tom mjestu naslijedio partijskog kolegu Ediba Đerleka i radiće na 30 odsto norme”, rekli su radiju Sto plus u gradskoj upravi.

Članom 83. Statuta Novog Pazara predviđeno je da gradonačelnik može imati pet pomoćnika čiji su zadaci da “pokreću inicijative, predlažu projekte i daju mišljenja u vezi sa pitanjima koja su od značaja za razvoj grada u oblastima za koje su postavljeni”.

Iako je imenovanje Đerleka na tu poziciju izazvalo negodovanje građana Novog Pazara na društvenim mrežama, on nije prvi čija je stručnost u suprotnosti sa, kako je to objavljeno na zvaničnom sajtu lokalne samouprave, oblašću djelovanja.

Tako je profesor fizičkog vaspitanja, kadar Socijalističke partije Srbije Dejan Kulundžić zadužen za “pokretanje inicijativa, predlaganje projekata i davanje mišljenja” u vezi sa “prerađivačkom industrijom, trgovinom, građevinarstvom i saobraćajem”.

Magistar arhitekture, član Stranke demokratske akcije Sandžaka Emir Ašćerić gradonačelniku pomaže u ostvarivanju što bolje “međunarodne saradnje”.

Pomoćnici Biševca su i predsjednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović, inženjer poljoprivrede, koji je zadužen za tu privrednu granu, vodoprivredu i infrastrukturu, kao i njegov partijski kolega mašinski inženjer Faruk Suljević čije nadležnosti su obnovljivi izvori energije i koordinacija rada javnih preduzeća.

Plate pomoćnika gradonačelnika su, prije povećanja od pet odsto, iznosile nešto više od 71.000 dinara, bez minulog rada.