NEVIĐENO BEZAKONJE U TUTINU: Sjednica lokalnog parlamenta odložena za 14. oktobar

0
232
blank
Screenshot/A1/Pešter TV

Sjednica Skupštine opštine Tutin, koju bezuspješno pokušavaju da održe predstavnici SDA Sandžaka, nije održana ni danas zbog nedostatka kvoruma. A onda se pribjeglo bezakonju, pa je sjednica odložena za 14. oktobar u 11 sati, iako je danas istakao zadnji zakonski rok za njeno održavanje.

Na sjednicu ponovo nisu došli odbornici opozicionih partija, Stranke pravde i pomirenja (SPP), Sandžačke demokratske partije (SDP), grupe građana “Tutin na prvom mjestu“, a nije došao ni jedini odbornik SNS-a, koji je do sada “davao“ većinu u opštinskom parlamentu.

U skupštinskoj sali bili u samo odbornici SDA Sandžaka, njih 18.

Zakon o lokalnoj samoupravi decidno kaže da se “privremena uprava uvodi ukoliko skupština lokalne samouprave ne zasijeda duže od tri mjeseca”.

Čak su i sami zvaničnici lokalne samouprave, u jučerašnjoj izjavi za medije, potvrdili da je danas zadnja prilika za održavanje sjednice u zakonskom roku i da slijedi uvođenje prinudne uprave.

Prethodnih dana spekulisalo se da bi novu skupštinsku većinu trebalo da čine odbornici SDA, SDP, grupe građana “Tutin na prvom mjestu” i SNS, ali do toga nije došlo.

Skupština opštine Tutin broji 37 odbornika, a za njen rad neophodno je prisustvo većine od najmanje 19 odbornika.

Očekuje se reakcija lokalne opozicije, ali i nadležnih republičkih organa.

Izvor: Sandzacke.rs