Noga za Muratovića: Nekad tehnička, sad kadrovska greška

0
469
blank

Bivši funkcioner SPP, sada zvaničnik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Admir Muratović na svom Facebook profilu napisao je da je Internacionalni univerzitet ukinuo Institut za istraživanje genocida i zločina koji je 2011. godine osnovao muftija Muamer Zukorlić. Muratović je zbog toga podnio ostavku na mjesto direktora ovog Instituta.

“Odlukom rektora Internacionalnog univerziteta i novopostavljenog generalnog menadžera, koji je ujedno predsjednik GO SPP, ukinut je Institut za istraživanje genocida i zloclčina kojeg je osnovao rahmetli muftija Muamer Zukorlić, a čiji sam ja do danas bio direktor. Španska inkvizicija dobije svoje otjelotvorenje i kada je u pitanju nova upravljačka garnitura na ovoj visokoškolskoj ustanovi koja svoje komplekse leči na ovaj način, naveo je Muratović i dodao da očekuje da se po ovom pitanju oglasi i Islamska zajednica koja je osnivač Univerziteta.

“Na Islamskoj zajednici od danas pada sva odgovornost za djelovanje Instituta. Zbog ovog varvarskog čina podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora Instituta”, naveo je Muratović.

blank

Ovim povodom oglasio se rektor Internacionalnog univerziteta Suad Bećirović koji je naveo da nije došlo do promjene pravnog statusa Instituta.

“Povodom informacije da je rukovodstvo Univerziteta u Novom Pazaru ukinulo Institut za istraživanje genocida i zločina, obaveštavamo javnost da nije došlo do promjene postojećeg pravnog statusa Instituta i da takve odluke može isključivo donijeti Savet Univerziteta u Novom Pazaru. Na Univerzitetu se nesmetano odvijaju redovne aktivnosti u vidu kontinuiranog rada na unapređenju nastavnog i naučno-istraživačkog procesa čemu zahvalnost dugujemo studentima, nastavnom i administrativnom osoblju”, saopćioje Bećirović.

Islamska zajednica, koja je osnivač Internacionalnog univerziteta, nije se do sada oglašavala ovim povodom.

Izvor: Infolid.rs