Novi Pazar dobija kajakašku stazu u centru grada

0
961
blank
Foto: Senad Župljanin

Predsjednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović rekao je danas u Novom Pazaru da će u centru tog grada uskoro početi radovi na kajakaškoj stazi za divlje vode, koja će biti među najmodernijima u Evropi.

“Gradonačelnik (Nihat Biševac) i ministar omladine i sporta (Vanja Udovičić) dogovorili su izgradnju staze i već su odvojena određena sredstva. Ima i novih rješenja sa paralelnim tokom, pa Pazar može da se ponosi ovim ulaganjem u sport, ekologiju i turizam. Naš savez će dati maksimalnu podršku i gde god budu mogla da se izdvoje budžetska sredstva, mi ćemo se uključiti”, najavio je Nišović.

Direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović podsetio je da je priča o kajakaškoj stazi započeta prošle godine, a da je grad obezbedio idejno rješenje, projektnu dokumentaciju i neophodne potvrde.

“Slede novi koraci u realizaciji projekta, kojim ćemo dobiti još jedan ozbiljan sportski kompleks. Ovo je još jedna potvrda da je Novi Pazar regionalni lider na polju sportske infrastrukture. Očekujemo atraktivno zdanje u centru grada, koje će izuzetno koristiti i razvoju sportskog turizma”, ocenio je Mehmedović.

Glavni gradski urbanista Elvir Hamidović naveo je da će osvijetljena staza biti dugačka 350 metara, a da je predračunska vrijednost radova oko 26 miliona dinara.

“Radi se o značajnim sredstvima, ali ako imamo u vidu finansijski momenat koji donosi organizacija raznih priprema i takmičenja, to je mali novac u odnosu na efekat. Najveća tekovina je angažovanje mladih i svih ljudi uopšte da se bave sportom, afirmacija kajaka i sporta. Također, cio prostor će biti u daleko ljepšem ruhu”, zaključio je Hamidović.