Novi Pazar na četvrtom mjestu po broju porođaja u Srbiji: U 2017. godini rođeno 2.347 beba

0
1090
blank
Foto: SANA

Na Ginekološko-akušerskom odjeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru tokom 2017. godine rođeno je 2.347 beba, pa se tako ovaj grad nalazi na četvrtom mjestu po broju novorođenčadi u Srbiji.

“Naše zadovoljstvo je što su Novopazarci rekorderii i što ne posustaju. Prošle godine smo imali 1.197 porođaja u ovom porodilištu, a zvanična informacija je 2.347 beba. Ni ove godine ne posustajemo, zaključno sa 15. januarom 2018. rođeno je 89 beba”, kaže portparolka Opšte bolnice dr. Suada Gicić-Skenderi.

Načelnik Ginekološko-aušerskog odjeljenja dr. Avdul Škrijelj ističe da je velika odgovornost akušera u odlučivanju i pravilnom reagiranju.

“Strpljiv akušer, uvijek dobar akušer, nekada treba požuriti a nekada treba biti jako spor, to znači da je porođaj prirodna stvar i treba biti strpljiv do kraja, i do kraja pacijenticu pripremiti, a nekada kada ne ide kako treba, nego patološki gdje su brza krvarenja i druge komplikacije treba uletjeti brzo u salu, znači odluka je na akušeru kako će to dijete izgledati sutra” kaže dr. Škrijelj.

Prije dvije godine ginekološko-akušersko odjeljenje je kompletno renovirano i opremljeno novom opremom čime su obezbjeđeni bolji uslovi za trudnice i porodilje. Danas, slika predstavlja nasmijane pacijentice koje sa zadovoljstvom dolaze na ovo odjeljnje koje odlikuje i stručni kadar.