Novi Pazar / Počela rekonstrukcija Osnovne škole “Desanka Maksimović”

0
268
blank
Foto: Grad Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević postavili su danas kamen temeljac za rekonstrukciju Osnovne škole “Desanka Maksimović” i izgradnju nove fiskulturne sale u tom objektu.

Vrijednost ovog projekta je pet miliona eura, a radove će izvoditi konzorcijum kompanija, na čelu sa novosadskom firmom “GAT”, koji pored te kompanije čine i novosadske firme “Tehno inženjering” i “Enterijer Moša Srb”, te beogradski “Securiton” i novopazarski “Ikan 2013”. prenosi radio Sto plus.

Ministar Blagojević rekao je novinarima da je nakon rekonstrukcije Osnovne škole “Bratstvo” u ovom gradu, ovo još jedan veliki projekat za čiju je realizaciju Republika Srbije preko njegovog ministarstva izdvojila oko četiri miliona eura.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

“Postojeći kapaciteti ove škole biće u potpunosti rekonstruisani, uz unapređenje energetske efikasnosti, funkcionalne bezbednosti i izgradnju potpuno novih sistema za protivpožarnu zaštitu. Planirana je i izgradnja potpuno nove sportske hale sa preko 500 sjedećih mjesta koja će kao i bazen u Osnovnoj školi ‘Bratstvo’ biti na raspolaganju učenicima svih škola u gradu”, rekao je Blagojević.

On je najavio da će do kraja godine početi da se realizuje i projekat rekonstrukcije Opšte bolnice u Novom Pazaru.

“U pitanju je kompletna rekonstrukcija postojećih kapaciteta , i izgradnja potpuno novog objekta hirurgije, a nakon realizacije tog projekta Novi Pazar će imati kompleks od blizu 33 hiljade kvadratnih metara u koji će biti uloženo preko pet milijardi dinara. Nadamo se da će se tada steći uslovi da ovaj grad dobije Klinički centar”, istakao je Blagojević.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac izrazio je očekivanje da će nakon rekonstrukcije učenici i zaposleni u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” imati najsavremenije uslove za rad.

“Ovaj projekat je nastavak dobre saradnje sa Kancelarijom za javna ulaganja a sada Ministarstvom i očekujemo da će djeca i zaposleni u ovoj školi imati uslove za rad kakve zaslužuju. Završetak tendera za rekonstrukciju Opšte bolnice u Novom Pazaru očekujemo u narednih mjesec dana i nastavićemo da radimo na unapređenju kvaliteta života ljudi u gradu i okolini”, dodao je Biševac.

Izvor: Radiostoplus.com