Novi Pazar / U Medicinskoj školi zadovoljni novim imenom

0
1261
blank

Direktorka Medicinske škole u Novom Pazaru Šerifa Preljević rekla je danas da su kolektiv i đaci ove obrazovne ustanove sa poštovanjem prihvatili nedavnu odluku Gradskog vijeća da ponesu naziv po tragično stradalim radnicima Zdravstvenog centra u ovom gradu.

Škola će se zvati po ljekaru Dževadu Ljajiću i anestetičaru Miroslavu Veselinoviću, koji su poginuli u padu helikoptera Vojske Srbije prije tri godine, piše radiostoplus.com.

“Ovo je lijep gest Gradskog vijeća, a mi vjerujemo da će škola nositi taj naziv dok bude postojala. Mi edukujemo đake u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, tako da smatram da je nekako i prirodno da škola nosi naziv po ovim zdravstvenim radnicima koji su žrtvovali živote da bi spasili bolesnu bebu“, rekla je Preljevićeva radiju Sto plus.

Odluku Gradskog vijeća trebalo bi da prihvati i Ministarstvo prosvjete, a u lokalnoj samoupravi Novog Pazara veruju da će promjena naziva Medicinske škole biti završena do početka nove školske godine.

Prije tri godine, u blizini Beograda, srušio se transportni helikopter Mi-17 Vojske Srbije, u kojem je poginulo sedam ljudi, na povratku iz Raške, odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara.

Pored Ljajića i Veselinovića, u padu letelice su poginuli i pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Djukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač Ivan Miladinović i beba iz porodice Ademović.