NOVI SKLANDAL U PRIJEPOLJU: Zukorlićevo privatno obezbjeđenje nema licencu!

0
982
blank

Privatno obezbjeđenje “BERQ DOO” iz Novog Pazara koje je angažovao Sportski savez Prijepolja za pružanje usluga fizičko-tehničkog obezbjeđenja angažovano je suprotno zakonu zbog čega je u Prekršajnom sudu u gradu na Limu, na prijedlog Policijske uprave Prijepolje pokrenut postupak protiv pravnog lica Sportskog saveza i lica tada ovlašćenog za zastupanje u ovoj nekada renomiranoj sportskoj ustanovi. Njima se na teret stavlja da su prekršili Zakon o privatnom obezbjeđenju u više njegovih članova.

Prizivanje nadležnih državnih organa da se uključe u rješavanje problema u funkcionisanju rada Sportskog saveza, koje se tokom prethodnih skupština ovog sportskog udruženja moglo čuti kod obe sukobljene strane izgleda da je imalo efekta.

Tako je nakon provjere službenika Policijske uprave Prijepolje sprovedene 27. novembra 2017. godine, na osnovu Zakona o privatnom obezbjeđenju, ustanovljeno da ugovor o pružanju usluga fizičko tehničkog obezbjeđenja koji je Sportski savez Prijepolja i njegov tadašnji zakonski zastupnik Admir Mušović zaključio sa preduzećem “BERQ DOO” iz Novog Pazara nije u skladu sa važećim zakonom jer pravno lice “BERQ DOO” iz Novog Pazara ne posjeduje licencu koja se u skladu sa članom 10. Zakona o privatnom obezbjeđenju izdaje pravnom licu za vršenje poslova privatnog obezbjeđenja.

U zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Sportskog saveza i tada odgovornog lica Admira Mušovića stoji da je ovo sportsko udruženje angažovalo pravno lice za pružanje usluga privatnog obezbjeđenja koje ne posjeduje odgovarajuću licencu za rad, čime su izvršeni prekršaji iz člana 80 stav 1 tačka 2 i člana 80 u stavovima 4 i 5 Zakona o privatnom obezbjeđenju.

Kako saznaje PP Media, u Prekršajni sud u Prijepolju zakazao je suđenje okrivljenima za 21. februar, dok je ugovor koji je tada potpisan sa preduzećem iz Novog Pazara raskinut prije nekoliko dana.