Novopazarac “zaboravio” da carinicima prijavi 600 kilograma tovara

0
1114
blank
Foto: Ilustracija

Novopazarac pokušao da dopremi iz Turske u svoj rodni grad dodatnu robu koju nije prijavio, ali je otkriven posle istrage koja je trajala cijela dva dana.

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, u kamionu koji je prevozio oko 20 tona razne robe, pronašli i 600 kilograma neprijavljene, saopštila je danas Uprava carina.

Kada je 19. januara na ulaz u Srbiju stigao kamion novopazarskih registarskih oznaka, carinici nisu ni slutili da će njegov tovar pregledati skoro dva dana. Na takvu akciju navela ih je lažna faktura koju su pronašli u kamionskoj kabini, navedeno je u saopštenju.

foto Uprava carina
Foto: Uprava carina

Detaljnom kontrolom tovara i poređenjem sa prijavljenim fakturama ustanovljen je višak od čak 600 kg robe koju je 35-godišnji Novopazarac pokušao da dopremi iz Turske u svoj rodni grad.

On je u regularno prijavljenom tovaru pokušao da prokrijumčari višak od 600 kg razne robe, uglavnom repromaterijala za tekstilnu industriju poput kože u rolnama, preko 4000 rajsferšlusa, korpe za grudnjake, 85 kg pertli, 90 kg kesa za pakovanje tekstilnih proizvoda, 10-ak maneken lutki i razne druge potrepštine.

blank
Foto: Uprava carina

Tako se među robom našlo i 33 kg gumenih kedera, 500 mehanizama za zidne satove, led plafonjere sa daljinskim upravljačem, 90 kg metalne galanterije, ručke za namještaj itd.

Protiv vozača koji je “zaboravio” da prijavi 600 kg tovara pokrenut je prekršajni postupak, a roba je privremeno smještena u carinsko skladište, kaže se u saopštenju.