Novopazarci protestvovali protiv Parade ponosa (VIDEO)

0
973
blank
Foto: SANA

Grupa od tridesetak ljudi protestovala je danas u centru Novog Pazara zbog održavanja Parade ponosa, koja zvanično nije bila ni najavljena, javio je Indeksonline.

Demonstranti nisu nosili transparente, niti su imali bilo kakva obiljležja.

Okupljeni su u improvizovanoj koloni, pjevajući navijačke pjesme prošli gradskim šetalištem. Saobraćaj se u centru grada odvijao nesmetano, a na mjestu okupljanja nije primećen veći broj policajaca.

Iako su pojedini portali objavili da će danas u Novom Pazaru biti održana “Parada ponosa”, radiju Sto plus u Policijskoj upravi ovog grada rečeno je da, prema njihovim saznanjima, za danas nisu planirani nikakvi javni skupovi, prenio je radio Sto plus.

blank
Foto: SANA

O tome da se u Novom Pazaru, navodno, sprema “Parada ponosa” prethodnih dana spekulisalo se i na društvenim mrežama gdje su građani, uglavnom, pozivali na to da se ona zabrani.

Portali su prenosili nezvanične informacije o tome da je Policijska uprava dobila zahtev za održavanje takozvanog “Prajda” i da će se on održati danas šetnjom centralim gradskim ulicama.

Kako Sto plus saznaje, tačno je da je novopazarskoj policiji podnijet zahtjev za održavanje javnog skupa, ali je organizatorima iz Policijske uprave odogovoreno da ne postoje uslovi za njegovo održavanje.