Novopazarci sakupljaju pomoć za narod Turske, potrebna odjeća i namirnice

0
133
blank
Screenshot/Radio Sto plus

Građani Novog Pazara počeli su danas sa organizovanim prikupljanjem humanitarne pomoći za stanovništvo Turske koje je pogodio razorni zemljotres.

Akcija, koja se sprovodi pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Crvenog krsta, je organizovana u Domu omladine u periodu od devet do 18 časova, a uključene su i humanitarne organizacije “Otvorena ruka” i “Sevap”, javlja radio Sto plus.

Akcija će u pomenutom periodu biti organizovana svakodnevno, a u dogovoru sa ambasadom Republike Turske u Beogradu dostavljen je spisak potrebnih stvari koje će prikupljati.

Tako se na spisku od zimske odjeće i obuće nalaze kapiti-jakne, kabanice, čizme, džemperi, pantalone, rukavice, šalovi, kape, čarape i donje rublje.

Sakupljanje pomoći organizovano je i na gradskom šetalištu pod pokroviteljstvom organizacije “Put sredine”.

Haris Hulić iz te organizacije kazao je da su građani donirali veliku količinu odjeće koja će u Tursku biti dopremljena šleperom.

“Ukoliko bude potrebe, ići će i drugi šleper. Jedan deo će biti preusmeren građanima Sirije. Apelujemo na građane da donose konzerviranu hranu i hranu za bebe”, rekao je Hulić.

Pored garderobe, u akciji će se prikupljati i šatori, dušeci u vidu podmetača za šatore, kreveti, ćebad, vreće za spavanje, grijalice na struju i plinske grijalice, plinske boce, termosi, baterijske lampe, eksterni punjači i agregati.

Prikupljaće se i paketi sa konzerviranom hranom, kao i sredstva za higijenu.

Organizatori napominju da očekuju da stvari budu nekorištene i pogodne za zimske uslove.