NZS Novi Pazar: Do posla došlo 7.351 osoba

0
1048
blank
Foto: Ilustracija

Portparolka novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Aida Bojadžić rekla je danas da je u prošloj godini smanjen broj nezaposlenih osoba koji se nalaze na njihovoj evidenciji.

Ona je u izjavi novinarima rekla da je do kraja prošle godine zaposleno 7.351 osoba.

“Zadovoljni smo rezultatima koje smo dobili na kraju 2017. godine, jer je u odnosu na isti period 2016. broj zaposlenih porastao za 28 odsto”, rekla je Bojadžićeva.

Ona je istakla da su dobri rezultati postignuti zahvaljujući uspješnom sprovođenju svih mjera aktivne politike zapošljavanja.

“Kroz programe samozapošljavanja omogućili smo da 103 osobe sa evidencije filijale pokrenu sopstveni biznis, a 127 osoba iz kategorije teže zapošljivih dobilo je subvencije za zapošljavanje. U program javnih radova uključili smo 172 osobe, dok je kroz program stručne prakse prošlo 106 osoba”, dodala je Bojadžićeva.

Portparolka novopazarske filijale navodi da se u prethodnoj godini aktivno radilo na sprovođenju obuka za tržište rada i da će se na tome nastaviti i u ovoj godini.

“U skladu sa zahtjevima tržišta rada organizovali smo obuke za kuvare, kozmetičare, vođenje poslovnih knjiga, krojenje i šivenje. Ove godine imaćemo sredstva usmjerena prvenstveno na specijalističke informatičke obuke”, rekla je Bojadžićeva.

Na evidenciji novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje trenutno se nalazi 18.408 osoba.